Autor: 021.rs

Novi Sad
06.12.2016.
12:55 > 14:30
Grad je na javni uvid stavio plan Kineske četvrti, kojim se predviđa ozbiljna rekonstrukcija ovog prostora.
  • Lola

    08.02.2017 15:27
    Preletači
    Upropastili su DS,a sad će i SNS.Diletanti.
  • Nemanja

    09.12.2016 08:44
    @Realista

    A ti si glup i debeo. Pozdravio te Kukuriku.
  • Realista

    08.12.2016 11:32
    @Nemanja
    Imas ruznu frizuru i nacin izrazavanja.
  • Blajv

    07.12.2016 16:55
    @miKo

    Ne vredi, moraš prvo popiti terapiju ako želiš da ti komentar bude čitljiv i koherentan.
  • Nemanja

    07.12.2016 14:07
    @Realista

    Kao neko ko pored Kineske četvrti i izlazi tamo, potpuno sam zadovoljan načinom na koji je iskorišćena (Cinema City, Quarter, Fabrika, Društveni Centar, Firchie). Ti si taj kome se ne sviđa i koji bi da je ruinira, pa tebi i kažem da od*ebeš u skokovima.
  • miKo

    07.12.2016 13:54
    za Blajv
    Hej Blajv, šarene pilulice ste sve već poručkali vi sektaši što se pravite kulturni, a u stvari ste obični lenji i neobrazovani klošari, žickatori, a glavna stavka u vašem "CV-ju" je da ste "stari novosađani"!! Za kaćarku se ne bih spuštao na tvoj nivo (vidim dobro se razumeš u materiju!;)) a i kako ti ne bih možda uvredio nekoga iz ženskog dela familije... :)))
    Treba kinesku četvrt potpuno privesti nameni i kompletirati sadržajem, a comment od Marko je jedini pametan, dakle da grad uzme parcelu i objekte kao i njihovu izgradnju u svoje ruke isto kao što je učinio sa haletinom Lear-a, te da isti novoizgrađeni postanu trajno vlasništvo grada i budu odgovorno korišćeni za potrebe kulture, a ne samo kiča i ćevapa.. ali takođe da klošarizam kao "kulturno obeležje" bude prognan ka predgrađima kao i sve istinske subkulturne pojave, a ne da imamo mamine i tatine klošarčiće koji se igraju buntovništva, hej!! Pri tom ne mislim na samo na frontalne objekte ima tu iza baš pravih rupa, i brloga koji sebe smatraju "kulturom"
  • Realista

    07.12.2016 11:43
    @Nemanja
    Klasican novosadista kome su drugi sve upropastili. Mrdni dupetom inace ono sto ti neko drugi ne ruinira, ruinirace vreme, dok tebi bubri hemoroid od sedenja.
  • deda

    07.12.2016 10:29
    dr Petrovic
    2 Km oko mosta ...........................to nesto nije bas tacno, pa dva kilometra su ti i grbavica i podbara brate, a sto se tice rusenja i zidanja mozda ali da komercijalizovani deo finansira nekomercijalne u vlasnistvu grada i svih nas, atelje,klubove okupljalista..., trebalo bi detaljnije objasniti sta ko gde i koliko, pa onda da se izjasnimo, ipak je to nase, bar tako mislim
  • Nemanja

    07.12.2016 08:37
    Šljam koji je urlikao što su zauzeli kasarnu u Futoškoj (inače tada delimično, sad potpuno ruiniranu) sada priča kako je Kineska četvrt samo hrpa šuta i da je treba razvaliti. A u njoj se dešavaju JEDINI zanimljivi događaji u gradu i rade jedina prometna mesta za izlaske na kojima nećeš biti izboden i upucan.
  • Gordana Radović

    07.12.2016 07:53
    Šta znam
    Sve je više mesta u NS, gde čestiti ljudi nemaju pristup. Tako će i ovo biti.
  • samo u sns-lendu

    06.12.2016 23:36
    Propast! Jer ste vi to trazili!
  • Realista

    06.12.2016 23:32
    Realno
    Kineska cetvrt je trenutno samo lepo naslagan šut. Jedino sto valja tamo je kukuriku.
  • Kameničanin

    06.12.2016 20:32
    Građani odlučuju!!!
    Ne bi bilo loše da se mi kao građanstvo kome je stalo do Kineske četvrti (kakva je sada) pokrenemo iz stanja umrtvljenosti, jer kako je ovaj proces rušenja krenuo, ništa vredno neće ostati u Novom Sadu. Ne bi bilo zgoreg pokrenuti mirne demonstracije, da bismo sprečili da Kineska četvrt prođe kao stara zgrada komunalis banke (nekadašnje zdanje u Železničkoj, na čijem mestu niče... pa znamo već šta), ali i nebrojena duga dobra koja su, nebrigom i nemarom vlasti, ali i našim ćutanjem, zauvek nestala iz Novog Sada. Treba imati na umu da grad pripada građanstvu i da, shodno tome, građanstvo jedino ima pravo da odluči kako će mu grad izgledati i niko drugi. U redu ulagati novac, ali zašto rušiti?
  • Marko

    06.12.2016 18:08
    Zemljiste gde se nalazi kineska cetvrt treba da bude javno i nikako da ne predje u ruke privatnih lica ili firmi, jer ce biti upropasteno. Grad treba da odrzava i vodi kompletan projekat prestonice kulture 2021 do kraja i u potpunosti! To su javni prostori, javna dobra, nas grad! Ako Grad ima spostvena sredstva iz budzeta da izgradi na ledini za Lear objekat od 30.000m2 na severu4 i da ga odrzava i ne da u vlasnistvo Learu, nego iznajmi na 10god, onda sigurno to moze da uradi na slican nacin i sa kompletnom kineskom cetvri, koja zahteva mnogo manje sredstava, a visetruko vise ima znacaj za grad, narocito za kulturu
  • Stari Detelinarac

    06.12.2016 18:04
    Sumnjam da ce omladinska,kulturna udruzenja,umetnici u ovom delu grada dobiti puno prostora.Vec je naznacena izgradnja hotela,restorana.Tako da se bojim da ce Kineska cetvrt prerasti u zonu klubova,provoda,bezvrednosti, gde ce dominirati kic.Mesto gde ce grad za izdavanje prostora ubirati fine sume novca,sve pod okriljem prestonice kulture.Nazalost iz godine u godinu sve vise srljamo u nekulturu,to je evidentno u gradu.Uostalom sadasnji sadrzaji u Kineskoj cetvrti su kulturna oaza i za to sam da ostane sve po starom.
  • modesti

    06.12.2016 17:55
    ....u kultnom filmu je bilo "buuuuušiiii, buuuušiiiii", a u Novom Sadu "ruuuuušiiiii, ruuuušiiiii"....tako je to kada amateri režiraju....
  • Beban

    06.12.2016 16:51
    novosadska Savamala
    sve to zakuvavaju ovi naprednjaci, Galensovci..
  • DTD

    06.12.2016 15:28
    šta je sledeće????
    Kako su krenuli uskoro kamen na kamenu neće ostati, srušiće sve „ono” što je izgrađeno pre njihove ere tj. pre 1991. Samo čekam kada će skinuti zaštitu sa Tvrđave, sa Katedrale, sa Gradske kuće, sa Ranžirne stanice, sa Zmaj Jovine i Dunavske...
  • Okolo kokolo

    06.12.2016 15:19
    Kafane
    Kada bi tu nikli hoteli, jos jedan park i lepo setaliste uz Dunav...
    Da bilo bi lepo...
    Ali bojim se..bice tu (sve sto vec ima i na Strandu)neki neki kafici,kafane,baste,palacinke,pljeskavice,nocni zivot,lupa,vriska,muzika ludilooo! MIRISI I ZVUCI DAN I NOC !
    Nema vise spavanja!!!
    Limanci cuvajte se!
  • Blajv

    06.12.2016 15:04
    @miKo

    Kvalitetna terapija sa šarenim pilulicama i lopatarka sa Kaćke će rešiti sve tvoje probleme sa frustracijama.
  • miKo

    06.12.2016 14:10
    Ajmo klošari, pakujte see... pa neverovatno, pazi koliki revolt što će grad konačno od zahrđalog svinjca da napravi primeren sadržaj!? Samo mi iskreno, kao starom limancu, nije jasno zašto kvart da zadrži industrijsku arhitekturu s početka prošlog veka? i nije mi jasno zašto se spominju zemare i "zavičaj" kad god se nešto uređuje i zida, jel to znači da smo svi mi ostali prljavi blatnjavci? Ja verujem da komentatori tzv "stari novosađani"(mada su i mlađi i nikakvi novosađani) jesu ritavi dronjavci, blatnjavi, ali molim vas nemojte sve nas da trpate u isti koš! Idite negde oko novog groblja i majevičke kasarne itd.. pa tamo zauzmite ruševne objekte za džabe, i pravite se kako ste kulturno osvešćeni, a u stvari ste obični grebatori (uglavnom neobrazovani, ali volite da izigravate intelektualce!) u sivoj zoni, koji bi da žderu pivo iz zidarke za džabe! (mism ovo za pivo volim i ja ali ne pljujem dobre ideje samo zato što vam nisu dovoljno žute i dovoljno gay)
  • Sale NS

    06.12.2016 13:44
    Šta reći ?!
    Uvek sam za napredak bilo kakve vrste i nisam za to da se baš svaki potez napredne vlasti žestoko kritikuje, ali oni sami srljaju u nebulozu za nebulozom. Zar nije dosta onoga kod pošte npr. a sad još i ovo.... UKOČITE MALO, najavili sumogućnost prevremenih izbora !
  • Maxa

    06.12.2016 12:24
    Novi Sad na Vodi ????
    NA ULICE !!! ODMA !!!! Vreme je da zavrsimo ono sto smo zapoceli 5 Oktobra !
  • A

    06.12.2016 12:22
    Kako ce se to odraziti na garancije za most ?
    Postoji zabrana rusenja i zidanja u okolini mosta pdredjeno vremenski period a isti nije jos prosao
    Ma nema veze
    Treba zemo da se utali
  • dr Petrovic

    06.12.2016 11:57
    2 Km oko mosta
    Ne sme nista da se rusi, inace piloni sajle i most ostaju bez garancije.
    Sta je sa time?
    Hoce li onda da se buse rupjce na kajsevima, da se prostepavaju cizme, kada se piloni rasklimaju, 'most ispuca a sajle rastegnu i iskezece?
    Ko ce to da plati i zida nivi most?
    Hocemo opet skele i pontone?
    Pa ovi politicari su permanentns 1999
  • Bulevarac

    06.12.2016 11:39
    Srljanje u progres
    Nemam ništa protiv uređenja, pošto mislim da kineska četvrt izgleda malo creepy, na kraju osmišljavanje kulturno - kreativnog centra na ostacima starih fabrika nije nešto novo. Ono što me plaši je upravo verovatna promena populacije koja je prihvatila kinesku četvrt kao centar kulturnih dešavanja, odnosno da će klubovi poput Quarter-a, Fabrike, i Firtchie-a morati da traže novo mesto (u gradu koji ga sve manje ima), dok će se, kao što je u dosadašnjim komentarima navedeno, tu doseliti predstavnici kozumentske kulture, nešto slično kao u Laze Telečkog. Nadam se da grešim, ali iskustvo kaže drugačije...na kraju, opet ću lupom morati da tražim mesta gde se nešto dešava :/
  • MUNJA

    06.12.2016 11:35
    da bilo je vreme
    Evo poklapa se sa nedavnom kupovinom brodogradilista i izgradnjom marine i zgrada. I sad to ruglo da smeta pri prilazu svemu tome ajte molim Vas. Kakva omladina kakvi bakraci.
  • Pedja

    06.12.2016 11:33
    urbani seljak
    Treba da se sredi,ali samo da ne bude u duhu patriotizma i pravih srpskih vrednosti ,ili ne daj boze urbane seljoberije ,kao sto su Secer i Soul,i slicni rasadnici sabanerije.
  • gospodza

    06.12.2016 11:25
    tobogan
    Znači navućiće gnev mladih,pa će oni osnovati pokret,dolazice bendovi, bice svirke, udružice se sa ostalim udruzenjima i pokretima napravice blagu opoziciju, koju ce pred izbore da podrže opozicione stranke, i ajmo nova vožnja.
  • evgenije

    06.12.2016 11:11
    Ovi radikali će ostati upamćeni kao neko ko je za vreme svoje vladavine skinuo najviše zaštita u istoriji ovoga grada.
  • Nevaljale čike

    06.12.2016 10:53
    Da ne pomisli omladina da se tu nešto slučajno ili eventualno radi radi njih.
    Radi se da čike dođu do kase, novca, gradskih para. U godini štednje.
    Sretno nam povećanje poreza na nekretnine.
  • Realno

    06.12.2016 10:13
    Bilo je krajnje vreme
    Bilo je krajnje vreme da se nesto uradi sa tim delom, stvarno ne lici ni na sta i u pojedinim trenucima je jezivo. Naravno, ako cemo napredno onda je verovati da ce unakaziti i da ce se tu otvoriti neki Rke koke klubovi, ali eto ipak se nadam da nece toliko unakaziti.
  • gale

    06.12.2016 10:10
    nici ce galeNS na vodi od finanisran iz Srpske, ne iz arapske ;)
  • Neka se spremi

    06.12.2016 10:02
    Miletić
    Grad je prodao deo ulice Braće Krkljuš investitoru da proširi objekat.Ulicu, javno dobro čiji je promet zabranjen.Pa gde neće srušiti bilo šta.
  • /

    06.12.2016 09:38
    (/
    onaj pozar kanda nije bio slucajan

    a di ce autolimari?
  • nervirach

    06.12.2016 09:26
    Samo cekam kako ce sravniti ranzirnu stanicu. Kao propalo je. Jeste ali zato sto je pusteno da propadne. Grad kulture, turizam, pih. Te stvar i ne idu zajedno sa novim Novim Sadom. Ovim demokratsko-patriJotskim, zuto crnim. Isto je.
  • Zivan

    06.12.2016 09:23
    Sada je bitno da sve skupine i svi pojedinci dalatni u zaštiti urbanističke baštine budu aktivni. odlučuje se i počinje reačizacija šta će se očuvati, kako i kojim postpkom, očuvati, šta će se rekostrisati, šta dograditi...
  • Laza Telečki

    06.12.2016 09:17
    Slutim kako će se ovo završiti...
  • маркеђани

    06.12.2016 09:12
    Сад кад земе отворе "културне" кафиће и локале, тик уз кеј. Ето пара. Културо еве ме!
  • Vlada

    06.12.2016 09:11
    ---
    Jedino kome ovakva investicija odgovara su mafijaško-udruženje zvana VLAST. Političari, privilegovani bizMismeni i pojedinci iz senke. To je dobitna kombinacija za rasturanje Novog Sada.
  • Nsnn

    06.12.2016 09:10
    A da mi svi koji zivimo u NS-u odemo na jedno 6 meseci negde drugde, vi lepo sravnite sa zemljom ceo ns, redom od naselja, preko detelinare, centra, limana, kej, znaci sve srusiti i unistiti i preorati, i onda nek galens napravi 2-3 kule sa po 150 spratova svaka i tu da svih 300 000 ljudi zivi ? Ja mislim da je to genijalno
  • galens i ekipa

    06.12.2016 08:57
    A gradice radikalski burazeri. Malo omladinski sadrzaji a malo stanovi penthausi lokali i sta vec ide uz to.
  • sve se bojim

    06.12.2016 08:57
    sve se bojim da će neko ovde dobro da se omrsi a građanima 0 sadržaja...
    mladi će takođe najverovatnije izvoisiti za bilo kakav sadržaj.
    plašim se novog park sitija ili nečeg sličnog, možda samo ne po spratnosti, ovo je ipak vrhunska lokacija da se neko ne opari...
  • Novosađanin

    06.12.2016 08:56
    Sad će Galens časkom tu da nikne, sa još jednom "palatom"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna